Στους ουρανούς της Κένυας τα αερόστατα παροχής Ίντερνετ

Ένα δίκτυο γιγαντιαίων αεροστάτων παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ από τη Loon («αδελφή» εταιρεία της Google) θα παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας.

Όπως αναφέρει το BBC, θα παρέχει κάλυψη 4G έτσι ώστε οι κάτοικοί τους να μπορούν να προβαίνουν σε κλήσεις φωνής και βίντεο, να περιηγούνται στο Ίντερνετ, να στέλνουν email, να βλέπουν βίντεο κλπ.

Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί πριν από δύο χρόνια, μα η τελική έγκριση από την κυβέρνηση δόθηκε πρόσφατα. Πλέον το πρόγραμμα κινείται με ταχείς ρυθμούς για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι υπηρεσίες 4G των αεροστάτων έχουν δοκιμαστεί με 35.000 χρήστες και θα καλύψουν σε πρώτη φάση μια περιοχή 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εν τέλει 35 αερόστατα που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια θα παραμένουν σε συνεχή κίνηση στη στρατόσφαιρα πάνω από την ανατολική Αφρική. Θα απογειωθούν στις ΗΠΑ και θα φτάσουν στην Κένυα χρησιμοποιώντας τα ρεύματα του αέρα.

Σε μια δοκιμή επετεύχθησαν ταχύτητες download των 18,9 Mbps και upload των 4,7 Mbps.

Το Loon άρχισε ως ένα από τα αποκαλούμενα «moonshot projects» της Google κατά το 2011, και το 2018 άρχισε η συνεργασία με την Telkom Kenya. Σύμφωνα με τον διευθύνοντας σύμβουλο της Loon, Άλαστερ Γουέστγκαρθ, η εξάπλωση του Covid-19 σημαίνει πως οι διαδικασίες είναι σε ταχεία εξέλιξη. Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος της Telkom Kenya, Μούγκο Κιμπάτι, είπε πως πρόκειται για ένα «συναρπαστικό ορόσημο για την παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ στην Αφρική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ