Στους 1.408 οι νεκροί στη Βρετανία από τον κορονοϊό – 22.141 κρούσματα του Covid- 19 – ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε σε 1.408, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησαν σήμερα οι αρχές.

Πρόκειται για μια αύξηση 180 θανάτων, μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενους απολογισμούς.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα της 29ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 είχε αυξηθεί κατά 209.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 22.141 κρούσματα έως τις 9 το πρωί σήμερα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Η Βαυαρία παρατείνει τα μέτρα

Η Βαυαρία ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο που εφήρμοσε περιορισμούς εξόδου. Τώρα ο Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ τα παρατείνει μέχρι και μετά τις διακοπές του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική υποτροπή

«Οι περιορισμοί εξόδου στη Βαυαρία, που ισχύουν από τις 21 Μαρτίου, θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα στις 19 Απριλίου. Όποιος χαλαρώνει νωρίς, διακινδυνεύει μια μαζική υποτροπή”, προειδοποίησε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο. Ένα βασικό επιχείρημα για την παράταση των μέτρων είναι ότι «η Βαυαρία συνορεύει με την Αυστρία, στις χιονοδρομικές περιοχές της οποίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες ο κορονοϊός».

Ο Ζέντερ κατέστησε σαφές ότι «Δεν υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δικαιολογημένους λόγους, όπως είναι οι επισκέψεις στον γιατρό, οι μετακινήσεις προς την εργασία ή τα εντελώς αναγκαία ψώνια».

Η Βαυαρός πρωθυπουργός εξετάζει επίσης την υποχρέωση να φέρουν οι πολίτες προστατευτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ με βάση το παράδειγμα της Αυστρίας. Προς το παρόν αυτό δεν έχει προγραμματιστεί, αλλά «μας απασχολεί η ιδέα και μας. Η Αυστρία προηγείται κατά τι χρονικά. Είχα ήδη συζητήσει γι αυτό και με τον (Πράσινο) συνάδελφό μου της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν», είπε ο Ζέντερ.

Τόνισε επίσης ότι «δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για μια στρατηγική εξόδου από τα μέτρα. Δεν είναι επίσης η στιγμή να δίνουμε στους πολίτες ψεύτικες ελπίδες για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σχεδόν 15.000 άτομα στη Βαυαρία έχουν μολυνθεί από τον ιό, 133 έχουν ήδη πεθάνει από τις συνέπειες της λοίμωξης. Το 90% των θανόντων ήταν άνω των 60 ετών ή είχαν μια υποκείμενη ασθένεια. Κάθε ένας από αυτούς τους θανάτους μας πονάει», πρόσθεσε ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

«Ωστόσο, μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων είναι θετική. Ο αριθμός των μολυσμένων δεν αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό όπως προηγουμένως. Παρατηρούμε μια ελαφρά τάση υποχώρησης. Ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων τώρα διπλασιάζεται περίπου κάθε πέντε ημέρες – προηγουμένως, αυτό συνέβη κάθε 2,8 ημέρες. Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε τώρα 5.000 περισσότερες περιπτώσεις κορονοϊού», κατέληξε ο Ζέντερ.

Ισραήλ: Προσφέρει αεροδρόμιο στην έρημο για χώρο στάθμευσης αεροσκαφών ξένων αεροπορικών

Το Ισραήλ προσφέρει το αεροδρόμιο Ραμόν, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε ξένους αερομεταφορείς ως χώρο στάθμευσης αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο αριθμός των αεροσκαφών που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος έχει διπλασιαστεί σε πάνω από 5.000 από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Cirium, με τον αριθμό αυτών να εκτιμάται ότι θα ανέβει, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τον αριθμό των δρομολογίων τους.

Η ισραηλινή Αρχή Αερολιμένων ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφές με πολλές αεροπορικές εταιρείες για να χρησιμοποιήσουν ως χώρο στάθμευσης το αεροδρόμιο Ραμόν, που βρίσκεται στην έρημο, στον νότο της χώρας, και που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 αεροσκάφη.

«Η τοποθεσία προσφέρει καλό κλίμα για τη συντήρηση των αεροσκαφών, καθώς και ασφάλεια», τόνισε ο εκπρόσωπος της αρχής, Οφέρ Λέφλερ, προσθέτοντας πως η τιμή χρέωσης στάθμευσης θα καθοριστεί σύμφωνα με τον τελικό όγκο των αεροσκαφών που θα σταθμεύσουν.

Ένας αερομεταφορέας μιας χώρας της Ανατολικής Ευρώπης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την προσφορά αυτή, τόνισε ο Λέφλερ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ εγκαινίασε πέρσι το διεθνές αεροδρόμιο Ραμόν για να προωθήσει τον τουρισμό στο γειτονικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Εϊλάτ, το οποίο θα εξυπηρετεί ως εναλλακτικός αερολιμένας του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας, Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, σε περίοδο πολέμου.

Με τις αερομεταφορές να έχουν μειωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, υπάρχουν τώρα δύο καθημερινές εσωτερικές πτήσεις προς και από το Ραμόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ