Στο Άγιο Όρος με τον γιο του την Κυριακή 4/6

Την επόμενη Κυριακή, 4 Ιουνίου, με τον γιο του Κωνσταντίνο αναμένεται να βρεθεί στο Άγιον Όρος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα.

Στις Καρυές θα τον υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συγκεκριμένα ο Πρωτοεπιστάτης π.Χριστοφόρος ΙΒηρίτης, ο π.Νικηφόρος από τη Μονή Φιλοθέου, ο π. Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος και ο π.Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας,τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι  αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί  το Άγιον Όρος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του γίνει υποδοχή πρωθυπουργού, ούτε να τον δεχτεί η Ιερά Κοινότητα, καθώς συναντά μόνο εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και  πρωθυπουργούς.