Στο Ευρωδικαστήριο αγρότες από 8 χώρες για προστασία από την κλιματική αλλαγή (video)

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγαν οικογένειες από 8 χώρες κατά του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλοντας ότι δεν τους προστατεύει από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αφού , όπως υποστηρίζουν «επιτρέπονται υψηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι ζωές και οι περιουσίες τους».

Η ξηρασία εξαφάνισε το 44% της λεβάντας που καλλιεργείται από το 1800 στα εδάφη της οικογένειας  Fescet στη Γαλλία, ενώ στην Πορτογαλία η οικογένεια Sendim, δεν είδε ολόκληρη χρονιά ούτε σταγόνα βροχής στη βιολογική της φάρμα.
«Ο πιο ζεστός Φλεβάρης έκανε τα σμέουρα να ανθίσουν και στη συνέχεια ήρθε ο παγετός για να τα καταστρέψει», περιγράφει ο Ιταλός αγρότης Giorgio Elter, ενώ ο Ρουμάνος Vlad Petru, τονίζει ότι «αν είσαι αγρότης, οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνον ορατές αλλά και ολέθριες».
Συνήγορος των 8 συνολικά οικογενειών της Ευρώπης, είναι η Roda Verheyen, που συμφωνεί ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Οι αναιμικοί στόχοι για το 2030, έχουν ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα», δηλώνει εκ μέρους της Grennpeace ο εκπρόσωπος της Δημήτρης Ιμπραήμ.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Φώτης Καφαράκηςwww.ert.gr

2018-05-25 12:15:50

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ