Στο πλευρό της Μπεκατώρου και η Ε.Φ.Ο.Α.

0
25

Η Ομοσπονδία Τένις πήρε θέση στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως στέκεται στο πλευρό της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη.

Ταυτόχρονα, η Ε.Φ.Ο.Α. προτρέπει αθλητές και αθλήτριες που υφίστανται παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής και την αδικία της κατάχρησης εξουσίας, να μιλούν και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό. 

Η ανακοίνωση:

«Από τα Σάββατο 16.01.2021 παρακολουθούμε, βαθύτατα προβληματισμένοι, τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στα Μ.Μ.Ε.

Στεκόμαστε στο πλευρό της και προτρέπουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό σεξουαλικής βίας, κατάχρησης εξουσίας και εν γένει ανάρμοστης συμπεριφοράς, που μπορεί να αποβεί σε βάρος της αξιοκρατίας, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους. 

Ο Αθλητισμός πρεσβεύει μοναδικές αξίες και η παραμικρή σκιά “σπρώχνει” τις Οικογένειες και τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους. Παράγει πολιτισμό, παιδεία και σφυρηλατεί χαρακτήρες που δεν επιτρέπουν ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών, της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., σε κάθε περιστατικό, θα ενεργοποιήσει άμεσα την Αθλητική Πειθαρχική Ιεραρχία και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του.

Προσπαθήσαμε και επιβάλουμε κανόνες ώστε το Άθλημα του Τένις να παραμείνει υγιές.»