Στο υπουργείο Παιδείας «μετακινείται» ο Αθλητισμός

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου κι εφόσον η Ν.Δ. κυβερνήσει, ο Αθλητισμός θα περάσει στην αρμοδιότητα άλλου υπουργείου, από το Πολιτισμού που υπάγεται σήμερα.

Το αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, μιλώντας για τις αλλαγές που έχει αποφασίσει να κάνει σε κάποια υπουργεία.

Μία από αυτές αφορά στη μετακίνηση του Αθλητισμού, που αν υλοποιηθεί η σκέψη του κ. Μητσοτάκη θα ενταχθεί στο υπουργείο Παιδείας και με αναπληρωτή υπουργό.

«Οι ρυθμίσεις που θα φέρουμε, λοιπόν, θα αφορούν την οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, την κατανομή των αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου. Θα υπάρξουν, επίσης, και κάποιες μετακινήσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Έχω ήδη ανακοινώσει τουλάχιστον ένα νέο υπουργείο για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής. Για την οικογένεια, το Δημογραφικό και τη Στέγαση. Μπορώ ακόμη να σας πω, ότι η αρμοδιότητα του Αθλητισμού θα μετακινηθεί στο Παιδείας από το Πολιτισμού, ως διακριτό χαρτοφυλάκιο και με αναπληρωτή υπουργό».