Στρατός: Άσκηση «Climate change disaster response

Στο στρατόπεδο «Ταγματάρχη Ξηρογιάννη Ανδρέα» στον Ασπρόπυργο πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Τετάρτης η στρατιωτική άσκηση «Climate change disaster response – Castle 22».

Περιελάμβανε αντιμετώπιση πυρκαγιάς, γεφύρωση ρήγματος σε επαρχιακή οδό λόγω έντονων βροχοπτώσεων, απολύμανση προσωπικού από διαρροή επικίνδυνου υγρού – αερίου και απεγκλωβισμό μολυσμένου προσωπικού.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Επίσης, εντοπισμό παλαιού πυρομαχικού κατά τη διάρκεια διάνοιξης ζωνών πυρασφαλείας, εντοπισμό και διακομιδή τραυματιών από δεξαμενή, αεροδιακομιδή, αντιμετώπιση πυρκαγιάς μετά από σεισμική δόνηση σε αντλία καυσίμων του στρατοπέδου, απεγκλωβισμό από πτώση μέρους κτιρίου σε όχημα, διακομιδή τραυματιών και απεγκλωβισμό επιβάτη αυτοκινήτου από όχημα εντός παρακείμενου ρέματος.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Το Ισραήλ συμμετείχε ενεργά με προσωπικό επί του πεδίου στην άσκηση.

Στην εκτέλεση της άσκησης παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και αξιωματικοί από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και τη Σαουδική Αραβία.

Ακόμη, παρέστησαν εκπρόσωποι υπουργείων, της περιφέρειας Αττικής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, εκπρόσωποι της Motor Oil και των ΕΛΠΕ, αλλά και εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ και εθελοντικών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ