Στ. Πιτσιόρλας: Συγκροτείται εθνικό συμβούλιο για τα θέματα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Τη συγκρότηση εθνικού συμβουλίου, για τα θέματα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, «πολύ σύντομα», προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στο συνέδριο του Economist «Ψηφιακή Μεταμόρφωση. Επιτυγχάνοντας ανάπτυξη σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις».
Όπως είπε κ. Πιτσιόρλας, η επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, που συμπεριλαμβάνουν αφενός «κούρεμα» υποχρεώσεων και αφετέρου πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι σχεδόν το 50% των δανείων είναι «κόκκινα’.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι «κατεξοχήν πολιτικό και συνδέεται με τον τρόπο που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα στη χώρα». Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «τα δάνεια αυτά δεν δημιουργήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών ή των επιχειρήσεων αλλά από την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και κυρίως από τη διαπλοκή που υπήρχε ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα, την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο».
Έως την αρχή του 2019 θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, δεσμεύτηκε ο κ. Πιτσιόρλας, αναφορικά με το εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναγνωρίζοντας: «ξεκινάμε από πολύ χαμηλά, είμαστε πολύ πίσω».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr

2018-10-08 19:26:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ