Συγκέντρωση εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Με την προκήρυξη στάσης εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 10 π.μ. μπροστά στην πύλη το σωματείο εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου, αλλά και άλλοι φορείς, θα διαμαρτυρηθούν προς τον Υπουργό Υγείας που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, προβάλλοντας το διεκδικητικό τους πλαίσιο.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, «τσακίζουν τα δικαιώματά μας προς όφελος των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων». Επίσης το σωματείο απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να στηρίξουν και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση «και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους».
Από την πλευρά του το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του «στην πρωτοβουλία του σωματείου του Θριασίου Νοσοκομείου για κινητοποίηση στις 28 Ιούνη, ημέρα κυβερνητικής φιέστας υπό την παρουσία του Υπουργού για την εκδήλωση «Δημόσιου Απολογισμού» της λειτουργίας του νοσοκομείου».
Επίσης κάνει ιδιαίτερες αναφορές, τόσο στα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, με αφορμή τη Μάνδρα, αλλά και στα εργατικά ατυχήματα, με δεδομένο ότι η περιοχή «είναι μια αμιγώς βιομηχανική περιοχή με πολλά εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε χάσει συναδέλφους από τέτοια. Η Υγιεινή και η Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ενισχυθεί άμεσα».
Πηγή φωτο: www.ert.gr

2018-06-27 12:14:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ