Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν νωρίτερα μεταναστευτικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εργατικά σωματεία. Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρονται «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο κέντρο της Αθήνας, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας των συγκεντρώσεων. Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κάνουν πορεία προς την Βουλή.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στο μεταξύ, συνεχώς καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο Λιμάνι της Καλαμάτας ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο αλιευτικό πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου. Τις τελευταίες ώρες αυξάνεται ο αριθμός των συγγενών και μαζί και η αγωνία για την τύχη των οικείων τους. Άλλοι συνοδεύονται από φίλους τους και άλλοι μόνοι τους, ακολουθώντας όμως την ίδια διαδικασία. Στέκονται στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, συνομιλούν με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίοι σημειώνουν τα στοιχεία τους αφήνοντας κάποιους να περάσουν μήπως και αναγνωρίσουν το άτομο που αναζητούν.