Συλλυπητήρια από αθλητική ηγεσία, συνδέσμους, ομάδες και αθλητές για τον Κώστα Πολίτη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός με δηλώσεις τους εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον χαμό του Ευρωκόουτς Κώστα Πολίτη.
Με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Πολίτη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο ελληνικός αθλητισμός από σήμερα είναι φτωχότερος. Η συμβολή του Κώστα Πολίτη στη γιγάντωση του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε καταλυτική. Η παρουσία του στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου τις χρυσές μέρες του 1987, θα μένει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
Την θλίψη του για τον θάνατο του Ομοσπονδιακού προπονητή της «χρυσής» εθνικής μπάσκετ του ’87, Κώστα Πολίτη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: «Αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη τον Κώστα Πολίτη. Τον άνθρωπο, προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Που σημάδεψε ανεξίτηλα γενιές νέων ανθρώπων με τη συμβολή του στο αθλητικό έπος του ’87. Τον ενεργό πολίτη του αθλητισμού και της προσφυγομάνας Καισαριανής. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ο ΣΕΠΚ αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του: «Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής καλαθοσφαίρισης δεν πια κοντά μας. Ο προπονητής που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του οδηγώντας την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, ο Κώστας Πολίτης, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ και όλοι οι Έλληνες προπονητές εκφράζουν τη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. O Κώστας Πολίτης, ο οποίος ήταν μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης από το 1981, αγωνίστηκε ως παίκτης στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδος με την οποία έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967.Το 1982 κι αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του με τις Εθνικές Παίδων κι Εφήβων αναλαμβάνει την Εθνική Ομάδα Ανδρών με την οποία το 1987 έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε μέχρι το 1988 και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο φορές ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον πάγκο της Νήαρ Ηστ. Σε συλλογικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος (1980-1982, 1984), δύο Κύπελλα (1982 και 1983) και μία παρουσία σε Final Four του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων το 1994 (στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο).Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε για το θάνατο του Κώστα Πολίτη: «Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Πολίτη. Ο Κώστας Πολίτης ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ ’87 και της κατάκτησης του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου, που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο εκλιπών αφιέρωσε την ζωή του στο αγαπημένο μας άθλημα από μικρό παιδί όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην Νήαρ Ήστ μέχρι το τέλος της ζωής του. Κατέκτησε Πρωταθλήματα και διακρίσεις τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής του Παναθηναϊκού, διετέλεσε για 6 χρόνια (1982-88) κόουτς της Εθνικής ομάδας, ήταν από τους πρωταγωνιστές της υλοποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ενώ εργάστηκε ως προπονητής και σε άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Περιστέρι κ.α.). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Κώστα Πολίτη. Το ελληνικό μπάσκετ δεν θα ξεχάσει ποτέ την μεγάλη προσφορά του Κώστα Πολίτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει: «Ο “Ευρωκόουτς” αποτέλεσε προπονητής και παίκτης της ομάδας: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Κώστα Πολίτη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Κώστας Πολίτης υπηρέτησε με ζήλο την ομάδα του Παναθηναϊκού, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής και υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για τον χώρο του μπάσκετ, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, οδηγώντας την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Το δικό της «αντίο» στον Κώστα Πολίτη απηύθυνε η ΚΑΕ ΑΕΚ: «Η οικογένεια της ΑΕΚ B.C. θρηνεί για το χαμό του Κώστα Πολίτη, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τoυ.
Καλό Ταξίδι, Ευρωκόουτς…».
Η ΚΑΕ Άρης αναφέρει: «Η οικογένεια του μπάσκετ μετρά ακόμα μια σημαντική απώλεια. Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής που συνέδεσε το όνομα του με τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους οικείους του «Ευρωκόουτς». Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».
Η ΚΑΕ Ηρακλής έγραψε για τον Κώστα Πολίτη: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι από σήμερα φτωχότερο μετά την «απώλεια» του Κώστα Πολίτη. Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατό του και συλλυπείται την οικογένειά του, τους οικείους και τους φίλους του. Ήταν ένας εργάτης του μπάσκετ, ακόμη και τα τελευταία χρόνια και αφοσιωμένος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, απ’ όπου «ξεπήδησαν» δεκάδες ταλέντα.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Έτσι αποχαιρέτησε τον Κώστα Πολίτη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Ο Ευρωκόουτς συνδύασε το όνομα του με το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ που αποτέλεσε την απαρχή τεράστιων επιτυχιών για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ, στο οποίο ήταν αφοσιωμένος ως το τέλος και στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του υπήρξε για δύο χρόνια προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, η απώλεια του οποίου κάνει πιο φτωχό το Ελληνικό μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Ο Κολοσσός Ρόδου τονίζει: «Με την απώλεια του Κώστα Πολίτη το ελληνικό μπάσκετ και ο αθλητισμός μετρούν άλλη μία τεράστια απώλεια. Η ΚΑΕ Κολοσσός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του σπουδαίου προπονητή, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με το έπος του ’87. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του».
Αργύρης Καμπούρης: «Χάσαμε τον πατέρα μας»
Συντετριμμένος από το θάνατο του προπονητή του στην εθνική ανδρών, Κώστα Πολίτη, ο Αργύρης Καμπούρης δήλωσε: «Χάσαμε τον πατέρα μας».
Ο «τίμιος γίγαντας» και σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ολυμπιακού αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια τον Ευρωκόουτς Κώστα Πολίτη: «Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Χάσαμε τον πατέρα μας! Ήταν ο προπονητής που έδινε ευκαιρίες σε όλα τα νεαρά παιδιά. Έδωσε την ευκαιρία και σε εμένα κι έτσι πορευτήκαμε σχεδόν 10 χρόνια μαζί στην εθνική ομάδα. Καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα όλες αυτές τις επιτυχίες. Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε μία τεράστια προσωπικότητα. Ήξερε να φτιάχνει την ομάδα, όλοι ήμασταν ίσοι. Ενέπνεε σεβασμό. Κανείς δεν αργούσε ούτε ένα λεπτό στα ραντεβού. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τον Κώστα Πολίτη, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Τα λόγια δύσκολα βγαίνουν τώρα για τον άνθρωπο Πολίτη. Έγινε φτωχότερο το μπάσκετ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissisports.ert.gr.

2018-06-18 13:23:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ