Συμφωνία του NBA με την Ένωση παικτών για αντιρατσιστικά μηνύματα στις φανέλες

Η διεύθυνση του NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ των ΗΠΑ (NBPA) ήρθαν σε συμφωνία για το ποια μηνύματα «κοινωνικής δικαιοσύνης», θα μπορούν να φορούν οι αθλητές στο πίσω μέρος της φανέλας τους, όταν επανεκκινήσει η σεζόν στο τέλος του μήνα, όπως ανέφερε την Παρασκευή (03/07) το ESPN.

Η λίστα των φράσεων που είναι «αποδεκτές» από τη Λίγκα διανεμήθηκε στους παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να αντικαθιστούν τα επίθετά τους στις φανέλες τους με ένα απ’ τα συγκεκριμένα «μηνύματα».

Εάν δε, ορισμένοι που αρχικά δεν επιλέξουν κάποιο μήνυμα, αλλάξουν γνώμη στην πορεία, θα μπορούν να βάζουν μηνύματα στις φανέλες, μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων αγώνων της επανεκκίνησης, πάνω από το επίθετό τους.

Πάρα πολλοί αθλητές του ΝΒΑ έχουν δείξει πολύ έντονη δραστηριότητα σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο Μάιο.

Η Λίγκα και η Ένωση των παικτών συμφώνησαν από τον περασμένο μήνα να αναλάβουν μία σειρά από πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ρατσισμού, μετά την επανέναρξη της σεζόν στο NBA.

Στη λίστα με τα συνολικά 29 μηνύματα που θα μπορούν να βάζουν οι παίκτες στις φανέλες τους είναι το «Black Lives Matter», το οποίο μάλιστα θα αποτυπωθεί σε όλα τα γήπεδα, το «Say Their Names», το «I Can’t Breathe», το «Justice Now» κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ