Συμφωνία 1,2 δισ. δολαρίων για τα πρώτα μαχητικά F-15EX της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας

Συμφωνία ύχους 1,2 δισ. δολαρίων υπέγραψε η αμερικανική πολεμική αεροπορία με τη Boeing, για την κατασκευή των πρώτων οκτώ προηγμένων μαχητικών F-15EX της USAF. Στο ίδιο πλαίσιο, η αμερικανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε το γενικότερο συμβόλαιο Indefinite Delivery Indefinite Quantity, με «οροφή» 23 δισ. δολαρίων για μαχητικά F-15EX.

Το F-15EX αποτελεί την πιο προηγμένη έκδοση του εμβληματικού βαρέος μαχητικού F-15, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ψηφιακής του «ραχοκοκαλιάς», δήλωσε η Λόρι Σνάιντερ, program manager της Boeing για το F-15EX. «Η ασυναγώνιστη εμβέλεια, τιμή και δυνατότητα μεταφοράς εξοπλισμού καθιστούν το F-15EX μια ελκυστική επιλογή για την αμερικανική πολεμική αεροπορία».

Σύμφωνα με τη Boeing, το F-15EX μεταφέρει περισσότερα όπλα από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό στην κατηγορία του και μπορεί να εκτοξεύσει πολυηχητικά (ταχυτήτων άνω των 5 Μαχ) όπλα μήκους 7 μέτρων και βάρους άνω των τριών τόνων.

Επίσης, το πρόγραμμα του F-15 λειτουργεί ως «προφυλακή» για την πρωτοβουλία DevSecOps του αμερικανικού Πενταγώνου, με στόχο την ανάπτυξη ασφαλούς, και ευέλικτου λογισμικού. Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζει η Boeing, η ανοικτή αρχιτεκτονική συστημάτων διασφαλίζει πως βιωσιμότητα για δεκαετίες.

«Το F-15EX συνδυάζει τα οφέλη της ψηφιακής μηχναικής, των ανοιχτών συστημάτων αποστολής και της ανάπτυξης ευέλικτου λογισμικού για να παραμένει οικονομικό και αναβαθμίσιμο για τις επόμενες δεκαετίες» είπε ο Πρατ κουμάρ, αντιπρόεδρος της Boeing και program manager του F-15. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν μέχρι και 144 αεροσκάφη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ