Συνάντηση κορυφής για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων, Νταβίντε Τιτζάνο και τον γενικό γραμματέα της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, είχε σήμερα στην Αθήνα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» Νίκος Νταμπακάκης και ο εκτελεστικός διευθυντής Νίκος Προβιάς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόοδος της προετοιμασίας της μεγάλης αθλητικής γιορτής των χωρών της Μεσογείου, που θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ μίλησε για την πρόθεση να είναι οι αγώνες στο Ηράκλειο οι καλύτεροι στην ιστορία των Παράκτιων διοργανώσεων και ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία έχει εξασφαλίσει κάθε απαραίτητη προϋπόθεση για την οργανωτική επιτυχία τους.

«Η χώρα μας έχει αποδείξει στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα με μια σειρά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ότι φέρνει σε πέρας κάθε αποστολή της με μεγάλη επιτυχία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπογράμμισε την αρμονική συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» με τη ΔΕΜΑ, σημειώνοντας πως «κοινός στόχος είναι η επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων, παρότι η προετοιμασία τους γίνεται εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Όλοι μαζί θα επιτύχουμε».