Συνάντηση Ν. Παππά και Στ. Γιαννακίδη με εκπροσώπους start up επιχειρήσεων

Η ενημέρωση των start up εταιριών για τα διαθέσιμα και επερχόμενα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία, αλλά και η από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την υποστήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, με 128 εκπροσώπους start up επιχειρήσεων.
Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της επιτυχούς διοργάνωσης του Περιπτέρου 12 – «Ψηφιακή Ελλάδα» από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ στη φετινή ΔΕΘ.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «έκρηξη» ίδρυσης νεοφυών επιχειρήσεων στην χώρα τα τελευταία 2 – 3 χρόνια, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια.
Με αφορμή τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησαν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ ο κ. Παππάς τόνισε στους εκπροσώπους ότι μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της διεθνώς.
Ταυτόχρονα επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην γενικότερη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία καθώς έχει εισέλθει πλέον σε αναπτυξιακούς ρυθμούς μετά την μακρά δημοσιονομική κρίση.
Αναφέρθηκε σε τομείς που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο για την χώρα μας, το οποίο διευκολύνει σημαντικά την πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο γενικός γραμματέας ΨΗΠΤΕ Στέλιος Ράλλης καθώς και η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, του υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα, που αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλαίσιο χρηματοδότης μέσω ΕΣΠΑ προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των νεοφυών επιχειρηματιών και των παρισταμένων υπουργών και γενικών γραμματέων για σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.
Από τους περισσότερους επιχειρηματίες εκφράστηκε ικανοποίηση για την συνάντηση αυτή, που όπως είπαν είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στα χρόνια που αυτοί δραστηριοποιούνται.
Οι νέοι επιχειρηματίες εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό τους για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με φορολογικά, γραφειοκρατικά και θεσμικά προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΙΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣwww.ert.gr

2018-11-02 14:00:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ