Συνάντηση Τσίπρα – Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ και ‘Ελληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και συζήτησαν για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με βάση τη συμφωνία  είναι σαφές ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του,  επανέλαβε ότι διασφαλίζονται απόλυτα οι ελληνικές θέσεις, όπως τόνισε και στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας, ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε να αναλάβει «πιο ενεργητικό ρόλο» το ΝΑΤΟ, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Βρυξέλλες: Το «αγκάθι» του μεταναστευτικού στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής (video)www.ert.gr

2018-06-28 18:53:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ