Συνάντηση των χωρών του Βίζεγκραντ πριν την σύνοδο της Κυριακής

Με την κοινή, ως φαίνεται, πρόταση για τη δημιουργία κέντρων καταγραφής των αιτούντων άσυλο εκτός Ευρώπης συνεδριάζουν σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ηγέτες της ομάδας των χωρών του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία) στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν το μεταναστευτικό.
Την Τετάρτη ο Αντρέι Μπάμπις, ο Τσέχος πρωθυπουργός, δήλωνε ότι «Η τρέχουσα αντιπαράθεση (μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών) στη Γερμανία οδήγησε σε προτάσεις να κλείσει η χώρα τα σύνορά της και να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα, κάτι που είναι απαράδεκτο για εμάς». Μάλιστα κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ να συμμορφωθούν με τις τέσσερις ελευθερίες που διασφαλίζει η Ένωση –την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, προϊόντων, κεφαλαίων και υπηρεσιών–, ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Ο 63χρονος Τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η παράτυπη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, πρότεινε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής των αιτούντων άσυλο εκτός Ευρώπης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPAwww.ert.gr

2018-06-21 08:43:10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ