Συνέντευξη Τσιμίκα στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ

0
26

Ο πρώτος χρόνος στη Λίβερπουλ ήταν… αναγνωριστικός και χρησίμευσε για την προσαρμογή του σε ένα νέο, διαφορετικό και πολύ απαιτητικό περιβάλλον, καθώς το άλμα του Κώστα Τσιμίκα ήταν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός φουλ-μπακ τα κατάφερε, δούλεψε περισσότερο, απόκτησε εμπιστοσύνη και ο Γιούργκεν Κλοπ τον ανταμείβει γι΄ αυτό δίνοντάς του συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να είναι μονίμως διακριθείς οσάκις αγωνίζεται.

Ο Τσιμίκας παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων», όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι και υπογράμμισε πως θέλει να κατακτήσει τίτλους με τη Λίβερπουλ. 

Για τη μεταγραφή του είπε ότι, «ήταν μία έκπληξη για όλους στην Ελλάδα γιατί το να πάει κάποιος στη Λίβερπουλ είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν αληθινό. Είμαι χαρούμενος και περήφανος γιατί όλη αυτή η δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια αποζημιώθηκε».

Και πρόσθεσε: «Ήταν ένα από τα μεγάλα μου όνειρα το να αγωνιστώ για μία μεγάλη ομάδα και αυτή ήταν η Λίβερπουλ, γιατί όλη μου η οικογένεια υποστήριζε τη Λίβερπουλ απ’ όταν ήμουν παιδί, αναφέρομαι στον πατέρα και τον αδερφό μου. Έκανα το όνειρό τους πραγματικότητα κάτι που με κάνει διπλά χαρούμενο».

Για το φετινό δυναμικό ξεκίνημά του ανέφερε ότι «το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου όταν άρχισε η χρονιά ήταν ότι θέλω να αγωνιστώ περισσότερο από πέρσι. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι το να μένεις υγιής. Έτσι, το πρώτο που θέλω είναι να είμαι καλά, το δεύτερο είναι να δώσω ασίστ και το τρίτο να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτοί είναι οι στόχοι μου για όλα τα ματς. Ένα από τα όνειρά μου είναι να κατακτήσω τρόπαια με αυτή την ομάδα».

Ο Τσιμίκας αποκάλυψε ότι «δούλεψα σκληρά στην πατρίδα μου την περίοδο πριν την προετοιμασία για να έρθω σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γινόταν, να προπονηθώ και να είμαι έτοιμος έτοιμος για όσα θέλει ο προπονητής μου και να είμαι έτοιμος αν μου δώσει την ευκαιρία και να έχω την ευκαιρία να βελτιωθώ και να δείξω στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω».

Όσο για την περυσινή χρονιά; «Πέρσι δεν κατάφερα να το κάνω γιατί είχα τραυματισμούς και νόσησα από την Covid και η ομάδα ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση. Μετά απ’ όλα αυτά είμαι χαρούμενος που μπορώ να δουλεύω σκληρά για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πρώτα απ’ όλα απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό».