Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.
Τα διακριτά αριστερά, ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ανοίγοντας, με την ομιλία του, τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διανύουμε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο, «γιατί προχωράμε στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία» είπε ο κ. Ρήγας, σημειώνοντας: «Δεν βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης, διότι η κρίση δεν ήταν αποκλειστικά δημοσιονομική, αλλά ευρύτερη δομική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού». Αναφερόμενος στην παρούσα περίοδο, είπε ότι διαμορφώθηκε μια νέα κοινωνική και πολιτική κατάσταση και οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, ενώ στο πολιτικό σύστημα διαμορφώθηκαν επίσης κρίσιμες αλλαγές.
Στη σημασία της απλής αναλογικής αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κουλτούρα των συνεργασιών και συναινέσεων προϋποθέτει νέο σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είπε ότι, παρά τον διάλογο που ήταν σε εξέλιξη επί μήνες, για το νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ δεν κατέθεσε προτάσεις. Κάνοντας τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε 10 σημεία που αφορούν τους δήμους και τις περιφέρειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-19 10:50:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ