Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΕΚΤ- Τις αποφάσεις της Λαγκάρντ αναμένουν οι αγορές

Με μεγάλη προσδοκία, αναμένουν οι αγορές τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδριάζει σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο με τις χώρες της Ευρωζώνης να πλήττονται από την κρίση της πανδημίας. Τα στοιχεία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά το β’ τρίμηνο του έτους δείχνουν μια σημαντική επιδείνωση σε σχέση με το πρώτο. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις προς την ΕΚΤ να πάρει θέση όταν «κλείσει» και ο μήνας Ιούνιος.

Οι αγορές αναμένουν αν η ΕΚΤ θα δώσει παράταση στο πρόγραμμα του έκτακτου «QE» με στόχο να στηριχθούν οι οικονομίες της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι η >ΕΚΤ έχει κρούσει εδώ και καιρό το κώδωνα του κινδύνου καλώντας τους ηγέτες της Ευρωζώνης να πάρουν δραστικές αποφάσεις για την στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών. Στο πλαίσιο αυτό η προοπτική κοινών ομολόγων της ΕΕ, θα ενθάρρυνε την ΕΚΤ να αγοράσει περισσότερα υπερεθνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters της περασμένης εβδομάδας η ΕΚΤ κατάρτιζε καταρτίζει έκτακτα σχέδια για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων χωρίς τη συμμετοχή της Μπούντεσμπανκ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ