ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναδεικνύει πως ο κρίσιμος τομέας της υγείας χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ ως πεδίο διαπλοκής, μίζας και εξυπηρέτησης ημετέρων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ειδικότερα αναφέρει ότι «τα στοιχεία σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ για λογαριασμό του τότε υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ά. Γεωργιάδη, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών, αναδεικνύουν την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει στη δημόσια υγεία το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη».
Επισημαίνει πως «σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που μεθόδευσαν τις συγκεκριμένες προσλήψεις βαρύνονται με σωρεία κατηγοριών που περιλαμβάνει ακόμα και κακουργήματα». Επιπλέον, βάσει του δημοσιεύματος, συμπληρώνει ότι «οι 22 αυτοί προσληφθέντες, οι οποίοι μισθοδοτούνταν με χρήματα του δημοσίου, δεν εργάστηκαν ποτέ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά διατέθηκαν στο υπουργικό γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη!». Επίσης, ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους για την περίοδο 2013-14 ανήλθε μαζί με τις υπερωρίες στα 252.000 ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη» και σε ό, τι αφορά τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη, αναρωτιέται «αν χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση ως «σκευωρία», όπως έκανε και για την υπόθεση Novartis;«.
Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναδεικνύει πως ο κρίσιμος τομέας της υγείας χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ ως πεδίο διαπλοκής, μίζας και εξυπηρέτησης ημετέρων» για να σχολιάσει, τελικά, ότι «η αριστεία του Κ. Μητσοτάκη κοντεύει να καταντήσει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-20 17:50:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ