Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το Μακεδονικό-Πυρά Βορίδη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Το Μακεδονικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην Βουλή παρά το γεγονός ότι σήμερα συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
Ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, και ιδίως προς τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε: «όποιος διαφωνεί δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράφει συμφωνίες που παράγουν έννομες συνέπειες».
«Δεν θα παίζουμε εδώ τις κουμπάρες. Ούτε θα κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Φτάνει η κοροϊδία!», είπε σε υψηλούς τόνους και συνέχισε «αναφέρομαι στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Καμμένος σήμερα για τη συγκεκριμένη συμφωνία που δήθεν διαφωνεί, αλλά επειδή υπάρχει η μετενέργεια και οι νομικές συνέπειες υποτίθεται θα αρχίσουν αργότερα και αυτό δεν τον νοιάζει. Οι νομικές συνέπειες δεν αρχίζουν αργότερα, αρχίζουν με την υπογραφή», διευκρίνισε ο πρώην υπουργός.
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί ερμηνεύουν την τοποθέτηση αυτή του κ. Βορίδη ως κάλεσμα προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό.
Κορυφαίο στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν ρωτήθηκε «αν το δίλλημα του τίθεται στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. είναι είτε να φύγει από την κυβέρνηση, είτε να συμφωνήσει με την ονομασία», δήλωσε πως «ακριβώς έτσι είναι». Στην ερώτηση μάλιστα, αν η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει εναντίον του πρόταση μομφής το ίδιο στέλεχος απάντησε «θα το δούμε αυτό».
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-06-12 17:34:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ