Σχέδια «έκτακτης ανάγκης» από την Airbus ενόψει Brexit

0
30

O επικεφαλής της Airbus δήλωσε ότι ενεργοποιεί τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της εταιρείας για το Brexit, καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.
Ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Έντερς δήλωσε στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο ότι η Λευκή Βίβλος που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το εμπόριο μετά το Brexit, είναι θετική αλλά ότι τα γεγονότα έκτοτε άλλαξαν αυτή την άποψη.
«Νομίζω ότι η Λευκή Βίβλος πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Έντερς σε δημοσιογράφους.
«Τώρα, την βλέπουμε να καταρρέει πάλι, άρα είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς να λάβουμε πιο σοβαρές αποφάσεις», δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση της συντηρητικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιό της από μια ομάδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit στο κόμμα της.
Η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit, δήλωσε ο Έντερς.
«Ενεργοποιούμε τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνονται στη δημιουργία κάποιων αποθεμάτων… ούτως ώστε να είμαστε σε θέση για μια σύντομη περίοδο μετά την έξοδο να αποσοβήσουμε τις επιπτώσεις», δήλωσε.
Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-18 17:47:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ