«Σωστά τα πέναλτι σε Μακέντα και Κρμέντσικ»

0
22

Ορθώς δόθηκαν πέναλτι στις ανατροπές των Κρμέντσικ και Μακέντα, στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Αρης και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στην εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων που πραματοποιεί ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε με τις αποφάσεις των διαιτητών στα ντέρμμπι της 8ης αγωνιστικής των play off σε Τούμπα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπήρξε παράβαση πάνω στον Χασάν, στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός.

Η θέση του Μάρκ Κλάτενμπεργκ:

ΠΑΟΚ-Αρης:

Για το πάτημα του Μπρούνο Γκάμα στον Βιεϊρίνια

«Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστή της ομάδας του Άρη για μαρκάρισμα του σε αντίπαλο του. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας να δοθεί κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παιχνίδι καθώς οι τάπες του παίκτη βρίσκουν τον αντίπαλο του στο άνω μέρος ανάμεσα στο πόδι και τον αστράγαλο. Η ενέργεια χαρακτηρίζεται ως πάτημα που στερείται μοχθηρίας δύναμης, ταχύτητας.»

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ με το μαρκάρισμα στον Κρμέντσικ

«Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου δύο ποδοσφαιριστές διεκδίκησαν τη μπάλα εντός της περιοχής πέναλτι. Ο διαιτητής έδωσε την πληροφορία στον VAR ότι ο αμυνόμενος ήταν αυτός που έπαιξε καθαρά τη μπάλα. Ωστόσο, οι γωνίες που ο VAR είχε στη διάθεση του έδειξαν ότι ο αμυνόμενος δεν έπαιξε τη μπάλα και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση για παράβαση πέναλτι, διότι ο επιτιθέμενος έπαιξε τη μπάλα και στη συνέχεια ο αμυνόμενος του πάτησε το πόδι το οποίο προκάλεσε την παράβαση.»

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός:

Για πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στον Χασάν στη φάση του δοκαριού του Ανδρούτσου

«Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν στο έδαφος εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την αξιολόγηση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για περίπτωση παράβασης πέναλτι καθώς οι δύο παίκτες μάχονταν για να κερδίσουν το χώρο τους και έφθασαν ταυτόχρονα στη φάση στην προσπάθεια τους να παίξουν τη μπάλα.»

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:

Για το γκολ της ΑΕΚ που δεν μέτρησε

«Ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία του για να υποδείξει ότι η μπάλα είχε βγει εκτός παιχνιδιού πριν σημειωθεί τέρμα. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και επιβεβαίωσε την απόφαση του βοηθού διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου προτού σημειωθεί το γκολ και συνεπώς ο καταλογισμός του από τέρματος λακτίσματος ήταν σωστός.»

Για το πέναλτι στον Μακέντα

«Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου ο παίκτης της ομάδας του Παναθηναϊκού έπεσε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα αντιπάλου του εντός της περιοχής πέναλτι.

Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για περίπτωση πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος λακτίζει το πόδι του επιτιθέμενου αφότου αυτός έχει παίξει τη μπάλα.»