Σύλληψη τούρκου στις Καστανιές Έβρου (video)

Στην Ορεστιάδα κρατείται ένας Τούρκος ο οποίος νωρίτερα πέρασε στο Ελληνικό έδαφος με γεωργικό μηχάνημα το οποίο σταμάτησε ελάχιστα μέτρα από το φυλάκιο.

Ο οδηγός του γεωργικού μηχανήματος κατευθύνονταν προς την Ελληνική πλευρά, του έκαναν σήμα να σταματήσει, αρχικά οι Τούρκοι στρατιωτικοί και έπειτα οι Έλληνες, αλλά εκείνος συνέχισε και πέρασε από το  τελωνείο.
Ο Τούρκος σταμάτησε το μηχάνημα λίγα μέτρα πριν το Ελληνικό φυλάκιο. Σ’ αυτό το σημείο έγινε και η σύλληψη του.
Υπήρξε επέμβαση της συνοριοφυλακής, αρχική προσαγωγή του στο τελωνείο και στη συνέχεια μεταγωγή του στην Ορεστιάδα, καθώς αύριο θα περάσει από τον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Πρόκειται για εργάτη του δήμου Αδριανούπολης που εκτελούσε εργασίες με σκαπτικό μηχάνημα στο συνοριακό σημείο του τελωνείου Παζάρ Κιουλέ σε έργο που γίνεται εκεί.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 17:30 μ.μ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, «Ο Τούρκος δημοτικός εργάτης κρατήθηκε από Έλληνες στρατιώτες την Τετάρτη στην προστατευτική ζώνη, που χωρίζει  τις δύο χώρες, για τυχαία διέλευση στην ελληνική πλευρά, ενώ έκανε ελιγμούς με έναν εκσκαφέα, για εκτέλεση εργασιών του αγωγού ύδρευσης. Ο χειριστής του εκσκαφέα εργαζόταν στην τελωνειακή ζώνη όταν πέρασε τυχαία στο ελληνικό έδαφος. Ο Μούσα Αλερίκ, κρατήθηκε από Έλληνες στρατιώτες για παραβίαση, ενώ ο εκσκαφέας κρατήθηκε στην Πύλη Καστανιές. Ο δήμαρχος Αδριανούπολης Recep Gürkan δήλωσε ότι ο Αλερίκ μεταφέρθηκε στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας και γίνονται οι απαραίτητες επαφές με τις ελληνικές αρχές για να φέρουν τον εργαζόμενο πίσω».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Παρασκευοπούλουwww.ert.gr

2018-05-02 21:35:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ