Σύνοδος Κορυφής: Πακέτο άνω των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα το πρωί στη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες μετά από πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δις. ευρώ, από τα οποία τα 19 δισ. αφορούν σε επιχορηγήσεις, τα 12 δισ. σε δάνεια και τα υπόλοιπα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Το πακέτο αυτό -όπως είπε ο πρωθυπουργός- δεν θα το ξοδέψουμε ως νεόπλουτοι αλλά θα διατεθεί για να δοθεί απάντηση στην ύφεση που θα αφήσει στην οικονομία ο κορονοϊός, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να ενισχυθεί η εργασία ενώ μίλησε για ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συνδεθεί με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις εξαετίας.

«Η Ελλάδα έχοντας κατακτήσει την αξιοπιστία της συμμετείχε ενεργά στο να συνδιαμορφώσουμε αποφάσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι τα χρήματα που αφορούν τη χώρα μας θα εκταμιεύονται με όρους που θα είναι πιο ευέλικτοι από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «παρά τη μείωσή του, πετύχαμε την αύξηση των πόρων από το ταμείο συνοχής και οι αγρότες μας θα πάρουν τα ίδια».Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για δίκαιο συμβιβασμό παρότι όπως είπε το τίμημα για να πειστούν «οι φειδωλές χώρες» ήταν σημαντικό γιατί αυξήθηκαν οι επιστροφές και κόπηκαν αρκετά προγράμματα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «καταφέραμε μέσα από μία διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων να προστατεύσουμε τα προγράμματα που έχουν σημαντικές εθνικές κατανομές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ