Σύρος: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Παππάς-Σαντορινιός για το μεταφορικό ισοδύναμο

Στη Σύρο συνεχίζονται οι εργασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου για τα νησιά, μεσα απο το οποίο, οι νησιώτες θα μπορούν να έχουν σημαντικές εκπτώσεις στην μεταφορά τους.
iframe src=»
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο.
«Η συνεργασία αυτή, όπως και πολλές άλλες, αποτελεί ένα υπόδειγμα κυβερνητικού συντονισμού, στον αντίποδα των φαινομένων του κατακερματισμού, τα οποία είχαν πονέσει αρκετά τη δημόσια διοίκηση και πολύ περισσότερο τον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Με τον Νεκτάριο Σαντορινιό έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας, όπως και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες στα δύο υπουργεία, έτσι ώστε να είμαστε στην ώρα μας για την υλοποίηση του έργου» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
«Από πλευράς μου, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά για την υπογραφή του μνημονίου αυτού, που διευκολύνει την εφαρμογή τού μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά κυρίως θέλω να τον ευχαριστήσω για την καθημερινή συνεργασία μας» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.
Η πολιτική μας δυνάμωσε τους δεσμούς με την κοινωνία, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας στο συνέδριο.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ανακουφίσουμε τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα αλλά και να πιάνουμε τους στόχους που μας οδηγούν έξω από τα μνημόνια» ανέφερε στην ομιλία του, στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο, ο υπουργός Επικρατείας,Αλέκος Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και δεσμευμένοι μετά τη συμφωνία, λέω εγώ, «ήττα» λένε κάποιοι άλλοι, του καλοκαιριού του 2015, αλλά και από την ψήφο του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο του 2015, που μας εμπιστεύθηκε και μας ανέθεσε να υλοποιήσουμε αυτή τη συμφωνία. Ακολουθήσαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο για λόγους και αξιακούς αλλά και εκ των συνθηκών και στη βάση αυτής της επιλογής συνθηκολογήσαμε, συμβιβαστήκαμε, επιβιώσαμε και προχωρούμε, αλλά δεν αφομοιωθήκαμε.
Παρεμβάσεις έκαναν και άλλοι υπουργοί.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση έχει σταθερό και σθεναρό μέτωπο απέναντι στη διαφθορά και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν» σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν υπάρχει όμως η κακομοιριά που υπήρχε τον Γενάρη του 2015» σημείωσε αναφερόμενος στις γενικότερες προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Πηγή: ΕΡΤ1
ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδηwww.ert.gr

2018-06-06 15:11:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ