Σύρο «ψηφίζει» για τις παραγωγές του ο βραβευμένος Στίβεν Μπερνστάϊν (video)

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου του, που θέλει την Ερμούπολη της Σύρου να είναι το σκηνικό της νέας του ταινίας, φέρνουν τον σκηνοθέτη Στίβεν Μπερνστάϊν οι τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την χρηματοδότηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «Monster»  με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, του «Dominion» με τον Τζον Μάλκοβιτς και πολλών ακόμη επιτυχιών, εδώ και δύο χρόνια έχει εκφράσει την επιθυμία να γυρίσει στο νησί των Κυκλάδων, ένα θρίλερ με ισχυρή δόση χιούμορ. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος και έχει τίτλο «Last resort«.
«Βλέπουμε τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, να προχωρήσει επιτέλους στην οριστική επίλυση του προβλήματος, που δεν επιτρέπει ουσιαστικά στις ξένες μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές να έρθουν στην Ελλάδα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Λεονταρίτης.
Οι φιλοδοξίες του Στήβεν Μπερνστάϊν δεν σταματούν στην παραγωγή της νέας του ταινίας. Έχει προτείνει την ίδρυση διεθνούς σχολής κινηματογράφου και την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο. Επένδυση που ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
«Η Ελλάδα έχει σπουδαία κινηματογραφική ιστορία, θα πρέπει να είστε περήφανοι, θεωρώ πως αυτή η επένδυση θα είναι μια φυσική εξέλιξη…» δήλωσε πριν ένα χρόνο ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Η πρόταση είναι κατατεθειμένη από τον Νοέμβριο του 2016 στην ελληνική κυβέρνηση.
«Υπολείπονται όμως πολλά βήματα και στις φοροαπαλλαγές και στην επιστροφή του ΦΠΑ. Για να έρθουν οπτικοακουστικές παραγωγές θα πρέπει να δίνουμε τα ίδια κίνητρα που δίνουν και τα άλλα κράτη. Θα πρέπει να ξεπεραστούν και διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες και θεσμικές αγκυλώσεις που αφορούν ιδιαιτέρως το ΥΠΠΟ, το ΚΑΣ που εμποδίζουν την ταχεία εξέλιξη μιας παραγωγής» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Λεονταρίτης
Ήδη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο άμβλυνε τις επιφυλάξεις του, απέναντι στην υλοποίηση κινηματογραφικών γυρισμάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και έδωσε άδεια τόσο στους παραγωγούς του BBC για την «Μικρή τυμπανίστρια«, όσο και για την κινηματογράφηση της κινεζικής σειράς «My Poseidon» για το κανάλι Mango TV.
«Οι παραγωγοί δεν θέλουν μόνο χρήματα, αλλά και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ότι οι παραγωγές θα γίνονται στην ώρα τους…» δήλωσε  στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης κινηματογραφικών λήψεων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Μελετάται η καταβολή ενός παράβολου το ύψος του οποίου θα εξαρτάται από την χρονική διάρκεια, την εποχή και το είδος γυρισμάτων.
Με το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, συνολικά 75 εκ. ευρώ θα δοθούν σε νέες παραγωγές, ενώ σε δεύτερο στάδιο υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμα άλλα 375 εκ. ευρώ για τη στήριξη οπτικοακουστικών έργων.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νόρα Μολυβιάτηwww.ert.gr

2018-04-10 17:36:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ