Σ. Κοντονής: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει υποθέσεις

0
11

Στο θέμα των 2 ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, στη Βουλή. Ο κ. Κοντονής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζουμε υποθέσεις και αυτό το μήνυμα το εκπέμπουμε όχι μόνο στη γείτονα χώρα αλλά και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε κάτι παραπάνω στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».
Ανέφερε μάλιστα πρόσφατη περίπτωση, πριν από 2 -3 ημέρες, όπου το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Στην απόφαση συνέβαλε το ότι υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.
«Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωση ως τόπο κατοικίας του την έδρα του ελληνικούο προξενείου στην Αδριανουπολη, αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο.», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-05-07 19:49:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ