Τέλος εποχής για το Μουζενίδη – Από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην ελληνική αγορά, το Mouzenidis Travel, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι το τέλος Ιουλίου λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας απευθύνεται προς υπαλλήλους, συνεργάτες και πελάτες και εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και τονίζει ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποπληρωμή των χρεών και η αποκατάσταση του κύρους του Mouzenidis Travel.

Πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχα η εταιρεία είχε ενημέρωσε τους Ουκρανούς πελάτες της πως αναστέλλει τη λειτουργία της.

Εξηγώντας η εταιρεία πως περιήλθε σε αυτή τη δεινή κατάσταση, επισημαίνει πως: «Από την εξάπλωση της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, η εταιρεία μας προσπαθεί να επανέλθει στο φυσιολογικότητα καθώς υπέστη μείωση 95% στον κύκλο εργασιών.

Στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με εισερχόμενα ταξίδια. τον τουρισμό στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει όλες τις δραστηριότητές μας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεχής ροή χρημάτων για περισσότερο από ένα χρόνο».

Η εταιρεία στην ανακοίνωση της επισημαίνει πως δεν έχει ακόμη αρχίσει να δέχεται τουρίστες από τη Ρωσία λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού πτήσεων.