Ταγιάνι: Τα εθνικά συμφέροντα απειλή για την επιβίωση της ΕΕ

Παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής για τη μετανάστευση, στις Βρυξέλλες τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος» για τους μετανάστες, προτείνουν Παρίσι και Μαδρίτη, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν τάσσεται υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες. Την ίδια ώρα ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στις εφημερίδεςτου γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Funke προειδοποίησε ότι «Εάν κάθε κράτος- μέλος δρα βάσει των δικών του συμφερόντων, τότε η Ένωση θα διαλυθεί»
Ο Ταγιάνι απηύθυνε έντονη προειδοποίηση στα κράτη- μέλη για τους κινδύνους του εγωισμού στην προσφυγική πολιτική. «Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Ταγιάνι θύμισε στα γερμανικά κυβερνητικά κόμματα, που βρίσκονται σε διένεξη για το θέμα, ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα «αμιγώς γερμανικό πρόβλημα».

Σύνοδος για το μεταναστευτικό: Μικρές προσδοκίες – Φορτισμένο κλίμα
Σύγκρουση Μακρόν-Σαλβίνι για το προσφυγικό

Όπως είπε, η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται εξίσου υπό πίεση. «Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι τώρα οι εθνικές λύσεις. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή στρατηγική». Η σταθερότητα της Ευρώπης εξαρτάται από τη σταθερότητα της Γερμανίας», προσέθεσε. Ο ίδιος τάσσεται κατά «μέτρων στα εσωτερικά σύνορα» και υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται εκτός κι όχι εντός της Ε.Ε.
«Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Και πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην Αφρική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αιτίας των προσφυγικών ροών.Χρειαζόμαστε hotspots για πρόσφυγες εκτός της Ε.Ε.», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να φανταστεί δύο τέτοια κέντρα στα Βαλκάνια, για παράδειγμα στην Αλβανία ή στη ΠΓΔΜ .
«Και χρειαζόμαστε δύο ή τρία τέτοια κέντρα και στην Αφρική». Η Λιβύη, θεωρεί, είναι μία χώρα- κλειδί, που πρέπει να σταθεροποιηθεί επειγόντως.
«Στον Νίγηρα, στην Τυνησία και στο Μαρόκο θα μπορούσαν επίσης ενδεχομένως να δημιουργηθούν hotspots» προσθεσε ο Ταγιάνι.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-23 19:41:48

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ