Ταξιδιωτική διαδικτυακή πλατφόρμα στέλνει τον κόσμο για ταξίδι στην «Οθωμανική Κρήτη»

Σάλος έχει προκληθεί με την αναφορά της Κρήτης ως «Ottoman Crete» από την ιστοσελίδα Rome2rio, μια από τις πιο γνωστές διαδικτυακές τουριστικές πλατφόρμες παγκοσμίως. Οι υπεύθυνοι του site επικαλέστηκαν τεχνικό σφάλμα, που προκλήθηκε κατά την αυτόματη ενημέρωση των συστημάτων της.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε όπως ήταν φυσιολογικό αντιδράσεις με τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας, Αντώνη Τσουρδαλάκη, ο οποίος δήλωσε στο ελληνικό πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS πως έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία ενάντια στην ταξιδιωτική πλατφόρμα, ενώ για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Υπηκοότητας και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ντέιβιντ Κόουλμαν, καθώς και ο πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτωρας, Ρος Σπενσε.

Όπως σημειώνεται, η αξιοπιστία της ιστοσελίδας ελέγχεται ενώ για το όλο θέμα έχει ενημερωθεί και η Αθήνα.

Όπως αναφέρεται, το ελληνικό πρόγραμμα του SBS, επικοινώνησε μέσω email με την εταιρεία που έχει βάση την Αυστραλία και την Ολλανδία, απάντησε: «Αντιμετωπίσαμε ένα σφάλμα κατά την αυτόματη ενημέρωση των συστημάτων μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναφορά λανθασμένων επισημάνσεων σε πολλά μέρη για μικρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε συγνώμη αν οποιοδήποτε άτομο προσβλήθηκε από αυτό το σφάλμα».

Το τουριστικό πρακτορείο αποκατάστησε το λάθος στις σελίδες του, αν και μέρος του προβλήματος εξακολουθεί να υπάρχει στις σελίδες αναζήτησης, αρκεί να γίνει το search «Ottoman Crete Romeo2rio».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ