Ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα σχεδιάζει η Κομισιόν

Νέες ταυτότητες, με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία σχεδιάζει για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το σχέδιο αυτό της Κομισιόν εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης περισσότερων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών, δεδομένων των ολοένα και συχνότερων τρομοκρατικών επιθέσεων στις χώρες της Ευρώπης.
Τα τελευταία δύο χρόνια κατατίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις  για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Σε  σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Welt αναφέρεται ότι η Ευρώπη είναι σήμερα πιο ασφαλής από ότι πριν μια διετία, αν ληφθεί υπόψη η στενότερη  συνεργασία μεταξύ εθνικών υπηρεσιών, η καλύτερη δικτύωση των βάσεων δεδομένων και οι εντατικοί έλεγχοι στο διαδίκτυο.
Αύριο Τετάρτη 18/4 η Κομισιόν παρουσιάζει στις Βρυξέλλες καινούρια σχέδια τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο.
«Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι (οι τρομοκράτες) από τα σύνορά μας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Die Weltwww.ert.gr

2018-04-17 09:12:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ