Τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφουν στα επίπεδα του Μαρτίου

0
16

Μετά τη συνεχή άνοδο των τελευταίων ημερώνΣτα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου «επιστρέφουν» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 4,48% από 4,04% που ήταν η μέση απόδοση του τίτλου τον Απρίλιο στην ΗΔΑΤ. Αντιστοίχως ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων ομολόγων, με αυτή του 5ετούς να κυμαίνεται στο 3,55% από 4,04% (μέση απόδοση Απριλίου) ενώ του 7ετούς ομολόγου έχει φθάσει στο 4,06% από 3,67% αντιστοίχως. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί η έξοδος στις αγορές με την έκδοση του νέους 7ετούς ομολόγου. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από την έκδοση αυτή, περί τα τέλη Ιανουαρίου, η απόδοση του 10ετους ομλόγου κυμαίνονταν στο 3,7%.
Οι πιέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά ομολόγα συνδέεται εν μέρει και με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία. Σαφώς πιο περιορισμένη είναι η υποχώρηση των γερμανικών ομολόγων (η απόδοση του 10ετους κυμαίνεται στο 0,62%) με αποτέλεσμα το περιθώριο με τα ελληνικά να έχει φθάσει το 3,86% από το 3,1% που είχε υποχωρήσει τον Ιανούάριο. Πάντως οι εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων συνοδεύονται και από υποχώρηση του ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται στα 1,1786 δολάρια, σημειώνοντας από την αρχή της εβδομάδας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-18 11:10:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ