Τα κρούσματα στην Αγγλία διπλασιάζονται κάθε 11 ημέρες

Τα περιστατικά του νέου κορωνοϊού διπλασιάζονται κάθε 11 ημέρες σε όλη την Αγγλία και ο δείκτης rt έχει αυξηθεί σε 1,44, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα  μεταξύ των μη εμβολιασμένων νέων, σύμφωνα με μελέτη.

Η μελέτη React, η οποία αναλύει επιχρίσματα από περισσότερα από 100.000 άτομα σε μηνιαία βάση, διαπίστωσε ότι ο επιπολασμός του κορωνοϊού αυξήθηκε περίπου 50% από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου.

Περίπου ένας στους 670 μολύνθηκε μεταξύ 20 Μαΐου και 7 Ιουνίου σε σύγκριση με ένα στους 1.000 που είχε μολυνθεί μεταξύ 15 Απριλίου και 3 Μαΐου.

Τα ποσοστά μόλυνσης ήταν υψηλότερα στη βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο κορωνοϊός ήταν επίσης πολύ πιο διαδεδομένος στις νεότερες ομάδες. Οι λοιμώξεις μεταξύ πέντε έως 12 ετών και 18 έως 24 ετών ξεπέρασαν εκείνες μεταξύ των άνω των 65 ετών, και ήταν αυξημένες κατά πέντε φορές.

Ο διευθυντής της μελέτης και καθηγητής επιδημιολογίας στο Imperial College London, Πολ Έλιοτ, δήλωσε ότι τα δεδομένα έδειξαν «αποσύνδεση ή σίγουρα εξασθένηση της σχέσης» μεταξύ λοιμώξεων και νοσηλείας στις ηλικιωμένες ομάδες.

«Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ, πολύ καλή προστασία στις μεγαλύτερες ηλικίες όπου σχεδόν όλοι είναι… πλήρως εμβολιασμένοι», είπε.

Ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Imperial College London, ο Στίβεν Ράιλι, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι εμβολιασμοί θα «επιβραδύνουν αποτελεσματικά» την αύξηση των λοιμώξεων στους νεότερους ανθρώπους.

Ο υπουργός υγείας, Ματ Χάνκοκ , δήλωσε ότι τα ευρήματα «[επισήμαναν] το αυστηρό πλαίσιο» υπό το οποίο η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να καθυστερήσει την τελική χαλάρωση του lockdown έως τέσσερις εβδομάδες έως τις 19 Ιουλίου.

«Όλοι πρέπει να κρατήσουμε το νεύρο μας λίγο περισσότερο όσο συνεχίζεται η διάθεση των εμβολίων», είπε. «Προτρέπω όλους να συνεχίσουν να παρατηρούν τα χέρια, το πρόσωπο, το χώρο και τον καθαρό αέρα και να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε και τις δύο δόσεις του εμβολίου για την καλύτερη δυνατή προστασία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times