Τα μηνύματα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, όπως έχει καθιερωθεί η 20ή Ιουνίου από το 2001.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω ανακοίνωσης, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναφέρει: 

«Ο ΠΑΟΚ, το κορυφαίο προσφυγικό σωματείο, τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στην οποία είναι αφιερωμένη η 20ή Ιουνίου από το 2001 και έπειτα.

Ένα Σωματείο, του οποίου οι ιδρυτές ξεριζώθηκαν από το “σπίτι” τους, κρατάει ακόμη και σήμερα αναλλοίωτα τα στοιχεία και τις αξίες της προσφυγιάς και όσα αυτή αντιπροσωπεύει.

Η δημιουργία του ΠΑΟΚ προέκυψε από την ανάγκη των προσφύγων να ανήκουν σε μία ομάδα, σε μία μεγάλη οικογένεια, η οποία, ωστόσο, στην πορεία κατάφερε να ενσωματώσει στοιχεία τόσο του προσφυγικού ελληνισμού όσο και των γηγενών Ελλαδιτών και να τα συνδυάσει, κάνοντάς τα να παραμένουν άρρηκτα ενωμένα ακόμη και σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει την ψυχική δύναμη, υπομονή και επιμονή του κάθε πρόσφυγα, που, ακόμη και στις μέρες μας, εξαναγκάζεται να αφήσει την πατρίδα του, βρίσκει τη δύναμη να μετοικήσει και να ξεκινήσει μία νέα ζωή, με υπομονή και επιμονή για ένα καλύτερο αύριο».

Την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων τίμησε και η ΑΕΚ, που με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει:

«”Και σε ένα τοίχο η ιστορία μας γραμμένη, ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη”…

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τιμά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000.

Για όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ