Τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού στην skroutz.gr για το καλοκαίρι (video)

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι ιδιοκτήτες γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Εφάρμοσαν τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού για τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας έμφαση στην αποδοτικότητα και όχι στις πολλές ώρες εργασίας.

Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζει, τους καλοκαιρινούς μήνες, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου skroutz.gr για τους 170 εργαζομένους της. Στην εταιρεία θεωρούν ότι οι πολλές ώρες δουλειάς δεν είναι εκείνες που φέρνουν την επιτυχία.
Τα ωράρια είναι σχετικά ευέλικτα, παρέχονται δωρεάν γεύματα, ενώ πλούσιες είναι και οι δωρεάν δραστηριότητες προς τους εργαζόμενους μετά τη λήξη της βάρδιας τους: από σκάκι και μαθήματα χορού μέχρι γυμναστική και μαθήματα αγγλικής και τουρκικής γλώσσας.
Η εταιρεία ξεκίνησε ως startup το 2005. Εξελίχθηκε ραγδαία σε μία υγιή ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία σήμερα στεγάζεται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στη Νέα Ιωνία.
«Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ καλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που δεν πρέπει να φεύγει στο εξωτερικό», λένε οι συνιδρυτές της skroutz.
Κάθε μήνα, η ιστοσελίδα υποδέχεται περίπου επτά εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες. Φιλοξενεί περισσότερα από 2.900 ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ οι επισκέψεις, σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, ξεπερνούν ημερησίως τις 800.000.
Κάθε χρόνο, η εταιρεία προχωρά σε 35 με 40 νέες προσλήψεις, ενώ από το 2013 δραστηριοποιείται, επίσης, σε Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκηwww.ert.gr

2018-06-29 21:02:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ