Τετραετής αποκλεισμός στον Ολυμπιονίκη Κίπσανγκ

Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε ο κλασικός αθλητισμός της Κένυας, αφού τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Ουίλσον Κίπσανγκ.

Η Ανεξάρτητη Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) που έχει συστήσει η WA ανακοίνωσε την Παρασκευή (3/7) ότι στον Κίπσανγκ επιβλήθηκε τετραετής ποινή, για παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ που περιελάμβαναν τη χρήση μιας ψεύτικης φωτογραφίας ενός τροχαίου ατυχήματος για να δικαιολογηθεί ένα από τα τέσσερα χαμένα wheareabouts του Κενυάτη δρομέα.

Η World Athletics ανακοίνωσε ότι ο Κίπσανγκ δεν βρέθηκε τέσσερις φορές στη θέση του από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούν τρεις τέτοιες μη ανευρέσεις εντός 12 μηνών που οδηγούν απευθείας σε αποκλεισμό.

«Το Παγκόσμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο Κλασικού Αθλητισμού επέβαλε ποινή αποκλεισμού στον Κενυάτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ουίλσον Κίπσανγκ για τέσσερα χρόνια, με ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου 2020 για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ και για παροχή ψευδών αποδείξεων και μαρτυρικών καταθέσεων» ανακοίνωσε η AIU.

Ο Κίπσανγκ, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τον Ιανουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ