Τεχνητή νοημοσύνη από την Amazon για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης

Η Amazon λάνσαρε την Τρίτη ένα σύστημα παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη για τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων κοινωνικής απόστασης στα γραφεία και τις αποθήκες της, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα καθώς ο κολοσσός βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» Αμερικανών πολιτικών και σωματείων σχετικά με το αν κάνει αρκετά για να προστατέψει το προσωπικό του από την πανδημία.

Μόνιτορ στις αποθήκες της εταιρείας θα υποδεικνύουν τους εργαζόμενους που τηρούν αποστάσεις με πράσινους κύκλους, ενώ αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά θα υποδεικνύονται με κόκκινους κύκλους, σύμφωνα με την Amazon. Το σύστημα λέγεται Distance Assistant και χρησιμοποιεί βίντεο από κάμερες στα κτίρια της Amazon για να βοηθά επίσης στον εντοπισμό των περιοχών υψηλού συνωστισμού.

Ακόμη η εταιρεία δοκιμάζει μια wearable συσκευή που ανάβει και βγάζει ήχους όταν οι εργαζόμενοι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σύμφωνα με εσωτερικό memo που είδε το Reuters. Η συσκευή αυτή θα δοκιμαστεί πιλοτικά από την Τετάρτη σε μια αποθήκη έξω από το Σιάτλ.

Η εταιρεία επίσης προσλαμβάνει άτομα για ρόλους όπως «πρέσβεις/ φύλακες κοινωνικής απόστασης», σύμφωνα με εσωτερικές αναρτήσεις που είδε το Reuters. Οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες, από ελέγχους σε αποθήκες μέχρι επιβεβαιώσεις πως ο αριθμός των εργαζομένων δεν ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια σε αίθουσες διαλείμματος.

Η Amazon θα καταστήσει open source την τεχνολογία πίσω από το Digital Assistant, ωστόσο δεν είναι η πρώτη εταιρεία που στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη για το θέμα της τήρησης των κανόνων κοινωνικής απόστασης. Αρκετές εταιρείες έχουν πει στο Reuters πως τα λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης για κάμερες θα παίξουν κρίσιμο ρόλο όσον αφορά στην παραμονή τους σε λειτουργία, καθώς θα τους επιτρέψουν να δείχνουν όχι μόνο σε εργαζόμενους και πελάτες, μα και σε ασφαλιστές και στις αρχές, πως τηρούν τους κανόνες. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχία για τα αυξημένα επίπεδα παρακολούθησης των πολιτών.

Η Amazon ανέφερε την Τρίτη πως το σύστημα παρακολούθησής της λειτουργεί σε κάποια κτίρια, συμπληρώνοντας πως σχεδιάζει να θέσει σε υπηρεσία εκατοντάδες τέτοιες μονάδες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ