Τζανακόπουλος: Στόχος η τελική συμφωνία στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου (video)

Οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, αναμένεται να τεθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, στη Σόφια. Στην ατζέντα θα βρεθεί η πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, με τους αξιωματούχους της ευρωζώνης να επισημαίνουν ότι είναι δύσκολη αλλά εφικτή μία τεχνική συμφωνία μέσα στον Μάϊο. Το πρωτογενές πλεόνασμα και η πορεία της οικονομίας διαψεύδει τους κινδυνολόγους της ΝΔ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην ανακοίνωση του Eurostat ότι το 2017 η ελληνική οικονομία κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ εστίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας.
«Το αποτέλεσμα αυτό», υπογράμμισε, «διαψεύδει πανηγυρικά τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο το 2016 όσο και κατά τη διάρκεια του 2017 ότι η χώρα υποτίθεται ότι οδηγείται στα βράχια αλλά και τις κινδυνολογικές προβλέψεις για την ενεργοποίηση του κόφτη.
Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο έχει καταφέρει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά αλλά μέσα σε δύο χρόνια έχει προχωρήσει σε διανομή κοινωνικού μερίσματος που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή όμως το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει ένα ισχυρότατο επιχείρημα στις συζητήσεις μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο επί τρία συναπτά έτη υποεκτιμά την δημοσιονομική απόδοση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Πλέον κανείς», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα μας έχει ολοκληρωθεί και ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση παίρνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμώ, ότι υπάρχει η δυνατότητα, παρά τη συνθετότητα των προβλημάτων και την πολυπλοκότητα των συζητήσεων, να κλείσουμε στις 21 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα, αν απομείνουν κάποιες ουρές, δεν είναι απολύτως απίθανο να χρειαστεί άλλο ένα Eurogroup, το οποίο θα σφραγίσει την τελική συμφωνία μεταξύ όλων των μερών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ραλλού Αλεξοπούλου,Κώστας Σκουλάς, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-25 13:23:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ