Τζεντιλόνι: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Στήριξη στη χώρα μας και την οικονομία της εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου, την Τετάρτη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Η επισήμανση έγινε με αφορμή ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες στην Ευρώπη για το υψηλό χρέος χωρών, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα.

Ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε ότι «η αντίδραση των αγορών δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη για τη βιωσιμότητα του χρέους» και πως δεν υπάρχει κίνδυνος, προσθέτοντας ότι και «το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επεκτάθηκε και στα ελληνικά ομόλογα, οπότε δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι υπό έλεγχο».

Παράλληλα, ο Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο στους όρους δανεισμού των χωρών από το Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν και περιέγραψε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν δημιουργήσει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Stanford, Niall Ferguson, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ