Τηλεδιάσκεψη Κουρτς – Μέρκελ για πανδημία και Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Παραμονές της επίσκεψής του στο Βερολίνο και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς συζήτησε σήμερα με την ομόλογό του της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ, μέσω τηλεδιάσκεψης, την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη, όπως και τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου.

“Η κατάσταση εξελίσσεται στη Γερμανία όπως και στην Αυστρία πολύ καλά, με χαμηλούς αριθμούς μετάδοσης, και τώρα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την παραλλαγή Δέλτα και να την παρατηρήσουμε προσεκτικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού, γιατί όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε είναι επίσης αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Δέλτα”, δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη, ότι θα συνεχίσουν να γίνονται πολλοί εμβολιασμοί.

“Με τον κανόνα ΄ εμβολιασμοί-ανάρρωση από νόσο-διαγνωστικό τεστ΄, έχουμε στην Αυστρία ένα πολύ καλό δίκτυο ασφαλείας, βασίζουμε σε μάσκες FFP2 και, εκείνο που είναι μοναδικό στην Αυστρία, έχουμε πολύ υψηλή πυκνότητα τεστ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Η εξέλιξη της πανδημίας και ο τρόπος αντιμετώπισης της παραλλαγής Δέλτα θα αποτελέσουν επίσης θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της οποίας άλλα θέματα θα είναι η εξωτερική πολιτική και η σχέση της ΕΕ με τη Ρωσία, „όπου έχουμε παρόμοια προσέγγιση με τη Γερμανία”, σημείωσε ο ίδιος.

“Η Αγγέλα Μέρκελ, ακριβώς όπως και εμείς, θεώρησε θετικό το ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Πούτιν, και θα ήταν σημαντικό, και εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να επιδιώκουμε μία ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο Πούτιν”, παρατήρησε ο Αυστριακός καγκελάριος, υποστηρίζοντας εκ νέου έναν διάλογο με τη Ρωσία.

„Πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαφώς τις διαφορές που έχουμε και να συνεχίσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα εάν υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή του διεθνούς δικαίου. Αλλά ακριβώς, αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ειδικά σε μια τεταμένη σχέση όπως αυτή μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, χρειάζονται επίσης δίαυλοι διαλόγου”, τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με την Αυστριακή Καγκελαρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ