Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Α. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε την Τρίτη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό..
Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της κ. Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ αποκάλυψε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας στη Deutsche Welle, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ούτε από την Αθήνα δίνουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια η κ. Μέρκελ είχε συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, καθώς το Βερολίνο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εύρεση λύσης στο Σκοπιανό, ώστε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στην ΕΕ. Στη συνέχεια η κ.Μέρκελ είχε εκφράσει την ικανοποίηση της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη στο στόχο της λύσης.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έλαβαν χώρα δύο ημέρες μετά τη διαρροή της πρότασης Ζάεφ για Μακεδονία του Ίλιντεν και της ουσιαστικής απόρριψης της από την ελληνική πλευρά, η οποία υπενθύμισε ότι μία ονομασία πρέπει να είναι σύνθετη με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό και επανέλαβε τις προϋποθέσεις του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Πηγή: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-05-23 10:45:16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ