Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ ενόψει Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, είχε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συνομιλία, ο Ντ. Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών της με τις γειτονικές της χώρες, που άλλωστε αποτελεί και προϋπόθεση για την ενταξιακή προοπτική τους.
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα διαδραματίζει πάντοτε εποικοδομητικό ρόλο για τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανίων.
Στο μεταξύ, κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι είναι θετικά τα μηνύματα από την Αθήνα και τα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας, επισημαίνοντας ότι το θέμα συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ.
«Οι δύο πρωθυπουργοί -Τσίπρας και Ζάεφ- θα συναντηθούν διμερώς στο περιθώριο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων. Ελπίζουμε ότι θα μας ενημερώσουν για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στη Σόφια, προφανώς, αλλά μέχρι τον Ιούνιο που είναι ο μήνας-κλειδί για αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ευελπιστούμε να υπάρχει καλή έκβαση», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-15 14:16:51

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ