Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν-Μπλίνκεν – Στο «επίκεντρο» η επιχείρηση στη Ράφα

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν σήμερα ο Τούρκος υπουργός Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί εν μέσω ανεπαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μεταξύ άλλων, οι δύο ομόλογοι συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία όπου η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τη hurriyetdailynews, οι πηγές υπογράμμισαν ότι ο Φιντάν τόνισε τη σημασία της άμεσης και μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της δυνατότητας απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ενώ δήλωσε στον Μπλίνκεν ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στην πόλη Ράφα είναι απαράδεκτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία καλεί εδώ και καιρό τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει τις σφαγές αμάχων στη Γάζα, οι οποίες έχουν ήδη σκοτώσει περισσότερους από 34.000 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Ενώ, ταυτόχρονα, καλεί την Ουάσινγκτον να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο Ισραήλ πριν η σύγκρουση επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Χακάν Φιντάν μίλησε, επίσης, τηλεφωνικά και με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός.