Την Τετάρτη το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες  του Συμφώνου Σταθερότητας και θα τους παρουσιάσει την Τετάρτη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ινστιτούτο Bruegel στις Βρυξέλλες .

«Ετοιμάζουμε την νομοθετική πρόταση και θα την παρουσιάσουμε την Τετάρτη, είμαστε σε καλό δρόμο», τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

«Το θέμα είναι να υπάρξει ισορροπία: αφενός με την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας για τα κράτη μέλη και αφετέρου διατήρηση της διαφάνειας και κοινή αντιμετώπιση των κρατών μελών, με αριθμητικά σημεία αναφοράς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι επικεφαλής του Συμβουλίου των Επιτρόπων της ΕΕ επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν την τελική ατζέντα της συνεδρίασης της Επιτροπής, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Το θέμα του Συμφώνου Σταθερότητας θα συζητήσουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στις συνόδους του Eurogrup και του Ecofin, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.