Τι θα πει απόψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

Την σκληρή αλλά αληθινή απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα και στα ψέματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει με κάθε επισημότητα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στις 22.25 ώρα Ελλάδος, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προ ημερών αλλά και σε όσα κάνει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ.
Ο «άσος στο μανίκι» που κρύβει ο Πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σημερινή, επίσημη ομιλία του προς τους ηγέτες που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναμένεται να αποδομήσει ένα προς ένα όλα τα σημεία της τουρκικής προπαγάνδας και των ανυπόστατων και χυδαίων χαρακτηρισμών του Ταγίπ Ερντογάν, από το ίδιο βήμα και προς το ίδιο ακροατήριο, που επιχείρησε να παραπλανήσει ο Τούρκος Πρόεδρος σε βάρος της χώρας μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως, θα μιλήσει με τεκμήρια και ντοκουμέντα, μέρος των οποίων έχουν ήδη κοινοποιηθεί προς τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα, τα τελευταία χρόνια που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες και ημέρες, κατά τους οποίους η Άγκυρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, απειλώντας ευθέως ακόμη και με εισβολή στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει όλο το μέγεθος του νεο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού, όπως διατυπώνεται σχεδόν καθημερινά από τον Τούρκο Πρόεδρο και τα στελέχη της κυβέρνησής του, με κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός κρύβει και μια έκπληξη, έναν «άσο στο μανίκι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον οποίο θα «πετάξει» στο βήμα του ΟΗΕ.