Τον Αύγουστο η ποινή στον μακελάρη της πόλης Κράιστσερτς – ΚΟΣΜΟΣ

Στις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής στον Μπρέντον Τάραντ, τον Αυστραλό που δολοφόνησε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019, στην χειρότερη μαζική σφαγή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ο υπέρμαχος της λευκής φυλής Τάραντ δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, στη δίκη του που διεξήχθη τον Μάρτιο στο κακουργιοδικείο της Κράιστσερτς.

Ο δικαστής Κάμερον Μάντερ δήλωσε σήμερα πως η ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής του δράστη αναμένεται να διαρκέσει τρεις μέρες, αλλά θα κρατήσει όσο κριθεί αναγκαίο.

Ο Μάντερ τόνισε πως οι συνοριακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της Covid-19 καθυστέρησαν τη δικαστική διαδικασία για την επιβολή της ποινής, καθώς τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα.

«Η τελεσιδικία και το κλείσιμο της υπόθεσης θεωρούνται από ορισμένους ως το καλύτερο μέσο για την ανακούφιση της μουσουλμανικής κοινότητας», δήλωσε ο δικαστής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ