Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Α. Τσίπρας για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει σε μισή ώρα ο πρωθυπουργός για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό, ενώ αντίστοιχη διαδικασία αναμένεται σήμερα και στα Σκόπια. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ήδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Μιλώντας χθες στη Βουλή και αναφερόμενος σε όσα κυκλοφορούν για ονομασίες που έχουν πέσει στο τραπέζι, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι κενή περιεχομένου η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα αν δεν εκπληρωθούν πρώτα οι δύο βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, και αφορούν την ισχύ για όλες τις χρήσεις και τη συνταγματική αναθεώρηση από τη γείτονα.
Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ενημερώθηκε πως συζητείται το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», και τονίζει ότι το απορρίπτει ως απαράδεκτο, εκτιμώντας ότι ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, λέγοντας ότι συνδέεται με την επιδίωξη δημιουργίας «Μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.
Κατά μιας πιθανής ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν» τάχθηκε επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε χθες την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβερνητική πρόταση εφόσον διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε το όνομα να μην περιέχει το συνθετικό «Μακεδονία».
ΠΗΓΗ: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-05-19 08:15:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ