Τουλάχιστον 4.365 νεκροί σε Τουρκία, Συρία

Αντιμέτωπα με το τσουχτερό κρύο, τη βροχή, αλλά τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τόνους χαλασμάτων.

Νέα σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία νωρίς το πρωί, όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να γίνει έντονα αισθητός.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, AFAD, από τον χθεσινό σεισμό των 7,8 ρίχτερ, αλλά και εκείνον των 7,7 ρίχτερ (σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ευρωμεσογειακού – 7,5 ρίχτερ σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Κωνσταντινούπολης) έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 2.921 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επιπλέον 15.834 άνθρωποι στην Τουρκία. Στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.444 άνθρωποι.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει έτσι σε τουλάχιστον 4.365 τον αριθμό των νεκρών από τη σειρά σεισμικών δονήσεων, οι οποίες συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

naftemporiki.gr